Transfernieuws

SC Cambuur heeft beet en herstelt keeperssituatie met vastleggen Ruiter

SC Cambuur heeft beet en herstelt keeperssituatie met vastleggen Ruiter

23-07-2022 17:56

SC Cambuur heeft Robbin Ruiter binnen weten te halen. De inmiddels 35-jarige doelman was sinds januari clubloos, nadat hij zijn contract liet ontbinden bij Willem II. 

Ruiter kon in Tilburg niet meer op een basisplek rekenen na de komst van Timon Wellenreuther. Ajax was enkele tijd geïnteresseerd in de doelman, maar uiteindelijk kozen de Amsterdammers voor Przemyslaw Tyton als extra versterking onder de lat. 

De sluitpost zal waarschijnlijk als tweede keus gaan fungeren achter João Virginia, die onlangs overkwam van Everton FC als huurspeler. Technisch manager Foeke Booy weet wat hij met Ruiter in huis haalt. "Robbin weet als geen ander wat er wordt gevraagd in het betaald voetbal en is met zijn rust en ervaring een waardevolle toevoeging aan onze selectie. Samen met João Virginia en Brett Minnema hebben we nu alle doelman posities voor komend seizoen ingevuld."

Ruiter kwam bijna driehonderd keer in actie in het betaald voetbal. Via FC Volendam belandde de doelman bij FC Utrecht, Sunderland, PSV en Willem II. Zijn carrière wordt nu vervolgd in Leeuwarden. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!