Nieuws

Schreuder sluit komst Braithwaite niet uit: 'Niet op voorhand doorkruizen'

Schreuder sluit komst Braithwaite niet uit: 'Niet op voorhand doorkruizen'

23-07-2022 11:51 Laatste update: 11:54
1

Alfred Schreuder heeft nog altijd geen targetman in de selectie van Ajax. De nieuwe trainer van de regerend lanskampioen sluit de eventuele komst van Martin Braithwaite niet bij voorbaat uit.

Met de komst van Brian Brobbey voor 16,35 miljoen euro van RB Leipzig hebben de Amsterdammers de opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Sébastien Haller in huis. Mocht er toch nog een spits naar Amsterdam komen, is het in ieder geval voor de breedte. "Als je nu naar ons elftal en spelers in de aanval kijkt, is het lastig voor zo'n jongen om in de basis te komen", zeg Schreuder tegen Voetbal International. "Een jongen van 25 á 26 jaar zal dat niet snel doen, zo'n rol. Dan denk je eerder aan een jonge jongen of juist een meer ervaren speler. Denk aan Klaas-Jan Huntelaar die terugkwam bij Ajax of Luuk de Jong bij Barcelona."

Vervolgens wordt de naam van de bij FC Barcelona-overbodige Braithwaite geopperd. Schreuder werkte eerder samen met de Deen in Spanje. "Ik vind hem wel interessant, maar dat is niet echt een pinchhitter. Dat vind ik meer het type Brobbey. Als bij ons niets gebeurt, denk ik niet dat zo'n type zal komen. Ik wil Martin, die ik overigens niet heb gesproken, op voorhand niet direct al definitief doorkruizen. Maar we zoeken meer een stormram. Tegelijkertijd zou het ook wel prettig zijn als het een speler is die ook de kwaliteiten heeft om vanaf het begin te kunnen spelen."