Nieuws

Babel: 'Ik vind het leuk om ervaring en informatie te geven aan jongere spelers'

Babel: 'Ik vind het leuk om ervaring en informatie te geven aan jongere spelers'

22-07-2022 22:27

Ryan Babel staat ervoor open om na zijn actieve voetbalcarrière aan de slag te gaan als trainer. De clubloze vleugelaanvaller traint met Jong Ajax mee en is op zoek naar een nieuwe werkgever.

In gesprek met Ajax TV gaat Babel in op zijn carrière na zijn voetballoopbaan. "Ik zei vroeger altijd: als ik klaar ben met voetbal, ben ik klaar. De laatste jaren merk je dat je toch nog heel veel van voetbal houdt. Ik vind het ook leuk om ervaring en informatie te geven aan de wat jongere spelers. Dat geeft een prettig gevoel, dus je weet maar nooit."

Babel traint in afwachting van een nieuwe club samen met ex-Ajacieden Carel Eiting en Pelle Clement mee met Jong Ajax. "In principe is de bedoeling om mee te trainen en lekker fit te blijven tot ik iets nieuws vind'', zegt hij. De voormalig Oranje-international laat weten dat hij erg blij is met de manier waarop hij ontvangen is door trainer John Heitinga. "We hebben een goede band. En als je op dezelfde manier over voetbal denkt, dan kan een trainer- en assistentschap natuurlijk makkelijker werken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!