Nieuws

Jong Ajax verwelkomt naast Eiting nog twee oude bekenden op training

Jong Ajax verwelkomt naast Eiting nog twee oude bekenden op training

18-07-2022 17:40 Laatste update: 17:44

Ryan Babel en Pelle Clement trainen mee met Jong Ajax. De voormalig Ajacieden hebben op dit moment geen club en krijgen in Amsterdam de kans om hun conditie op peil te houden.

eBabel en Clement speelden gedurende hun jeugdjaren op De Toekomst. Beide spelers behaalden Ajax 1 en trainen nu mee met de ploeg van John Heitinga. De 35-jarige Babel speelde de afgelopen drie seizoenen voor het Turkse Galatasaray, waar zijn contract deze zomer afliep. Ook Clement, die sinds januari 2019 voor PEC Zwolle uitkwam, zag zijn contract aflopen. Laatstgenoemde staat in de belangstelling van Vitesse, al is het onduidelijk hoe concreet de interesse op dit moment is.

Voormalig jeugdexponent Babel speelde sinds zijn vertrek bij Ajax in 2007 voor een waslijst aan clubs. Zo stond hij achtereenvolgens onder contract bij Liverpool, Hoffenheim, Ajax, Kasimpasa, Al-Ain, Deportivo la Coruna, Besiktas, Fulham en Galatasaray. In het seizoen 2020 speelde de voormalig Oranje-international op huurbasis in Amsterdam. Clement maakte in 2017 de overstap van Ajax naar Reading, waar Jaap Stam destijds aan het roer stond. Na anderhalf seizoen in Engeland keerde hij terug naar Nederland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!