Transfernieuws

Volendam strikt tweede speler van Inter: 'Wist dat ik hier terug zou komen'

Volendam strikt tweede speler van Inter: 'Wist dat ik hier terug zou komen'

20-07-2022 16:56 Laatste update: 16:58

Filip Stanković is ook volgend seizoen de keeper van FC Volendam. De doelman komt nog een jaar op tijdelijke basis over van Internazionale.

Stanković maakte afgelopen seizoen ook al onderdeel uit van de ploeg die promotie vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie afdwong. De Serviër – zoon van Inter-legende Dejan Stanković – mag zich nu op het hoogte niveau gaan laten zien.

"Ik ben heel blij om nog een jaar in Volendam te blijven", laat de doelman weten op de clubsite. "Het is echt een privilege voor mij. Ik ben blij dat de club zo op mij durft te bouwen, dat geeft mij veel vertrouwen en ik ga mijn best doen om de mensen niet teleur te stellen. Het doel voor komend jaar is om in de Eredivisie te blijven. Ik weet dat het moeilijk wordt, maar ik ga alles geven om dit doel te bereiken."

De komst van Stanković komt niet als een duveltje uit een doosje. De doelman had sterke gevoelens om nog een seizoen in het noorden van het land actief te zijn, liet hij al blijken tijdens het promotiefeestje. "Ik wist dat ik hier terug zou komen. Ze vroegen in Italië of ik wilde blijven en toen heb ik ja gezegd", aldus de doelman tegenover NH Sport.

Volendam deed deze zomer al zaken met de Milanese grootmacht. Ook Gaetano Oristanio wordt nog een jaar gehuurd van Inter.