Tadic, Kudus en Taylor helpen Ajax langs Salzburg in grimmig oefenduel

19-07-2022 20:28 Laatste update: 20:35

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg winnend afgesloten. De Amsterdammers wisten door doelpunten van Dusan Tadic, Mohammed Kudus en Kenneth Taylor met 2-3 te winnen van de Oostenrijks kampioen.

Na iets minder dan een half uur spelen kreeg een Ajax een penalty toegewezen nadat Owen Wijndal naar de grond werd gewerkt. Tadic ging achter de bal staan en faalde niet: 0-1. Vijf minuten later kwam Salzburg via Nicolas Capaldo alweer op gelijke hoogte. Het spel van de Amsterdammers zag er in de beginfase niet al te best uit, maar toch kwam Ajax vlak voor rust weer op voorsprong. Kudus tikte binnen op aangeven van Steven Bergwijn.

Vlak na rust schoot Taylor knap de 1-3 binnen en dus leek de wedstrijd in de tas. Niets bleek minder waar. Salzburg besloot het over een andere boeg te gooien en maakte er een ouderwetse schopwedstrijd van. Na een uur spelen besloot Alfred Schreuder flink door te wisselen en bracht onder meer Sean Klaiber binnen de lijnen. De rechtsback ging tien minuten voor tijd gruwelijk in de fout en zag dat genadeloos worden afgestraft: 2-3. Salzburg leek zelfs de gelijkmaker binnen te schieten, maar de treffer werd terecht afgekeurd door de arbitrage.