Transfernieuws

1908: Feyenoord houdt ruim een ton over aan Vilhena-transfer naar Espanyol

1908: Feyenoord houdt ruim een ton over aan Vilhena-transfer naar Espanyol

16-07-2022 13:58

Feyenoord ontvangt deze periode een solidariteitsbedrag voor de overstap van Tonny Vilhena. De oud-Feyenoorder verruilt FK Krasnodar voor Espanyol en de Spaanse club betaalt daar ongeveer tweeënhalf miljoen euro voor. Feyenoord ontvangt vijf procent van het totaalbedrag. 

Dat meldt 1908. Sinds 2001 moeten clubs vijf procent van het transferbedrag afstaan aan clubs die hebben bijgedragen aan de opleiding van een speler. De bijdrage wordt iedere keer dat een speler een nieuwe transfer maakt opnieuw uitgekeerd. Een club verdient echter pas wat wanneer een speler tot en met zijn twaalfde levensjaar bij een club blijft. Zo ontving ASV Arkel niets voor de miljoenenoverstap van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. 

Veel oud-Feyenoorders maken dit seizoen een overstap naar een nieuwe club, maar het leeuwendeel van deze namen vertrekt transfervrij bij de huidige club. De solidariteitsvergoeding is niet van toepassing op transfervrije spelers. Feyenoord kan nog hopen dat Nathan Aké de overstap naar Chelsea FC maakt. De verdediger staat hevig in de belangstelling van The Blues, maar Manchester City lijkt de speler niet kwijt te willen raken. Chelsea bood al 53 miljoen euro voor de verdediger. Mocht dat zijn doorgegaan, dan had Feyenoord ruim één miljoen euro overgehouden aan de overstap.