Nieuws

Van de Sanden keert na 6,5 jaar terug op het oude nest: 'Welcome back, Shanice!'

Van de Sanden keert na 6,5 jaar terug op het oude nest: 'Welcome back, Shanice!'

16-07-2022 10:25

Shanice van de Sanden maakt geen onderdeel uit van de selectie van de Oranje Leeuwinnen op het EK vrouwen 2022, maar is toch in Engeland. De snelle buitenspeelster heeft haar handtekening gezet onder een contract bij Liverpool FC.

Het is niet de eerste keer dat Van de Sanden het shirt van Liverpool gaat dragen. 6,5 jaar geleden streek ze voor het eerst neer op Anfield. Na tussenstapjes bij Olympique Lyon en haar laatste club VfL Wolfsburg is het nu dan tijd om terug te keren.

'Toen ik 6,5 jaar voor het eerst het legendarische shirt droeg, zat ik in een andere fase van mijn carrière en was het vrouwenvoetbal in Engeland en bij Liverpool ook nog niet zo ver als dat het nu is. Het was mijn eerste buitenlandse avontuur en ik vind het heel bijzonder om nu als een volwassenere speelster weer terug te keren. Ik kan niet wachten om de fans weer te zien', klinkt het.

Van de Sanden moet momenteel toekijken hoe de Oranje Leeuwinnen de titel uit 2017 proberen te prolongeren. Zelf heeft ze daar wat minder problemen mee, gaf ze laatst aan in een interview. Toch denkt ze dat haar Nederlandse vrouwelijke collega’s haar missen.