Nieuws

'Azpilicueta en Alonso 'gewoon' mee met Chelsea naar voorbereidingstour VS'

'Azpilicueta en Alonso 'gewoon' mee met Chelsea naar voorbereidingstour VS'

10-07-2022 13:28

César Azpilicueta en Marcos Alonso worden al wekenlang in verband gebracht met een vertrek naar FC Barcelona, maar de twee Spanjaarden stapten zaterdag gewoon aan boord op de vlucht naar de Verenigde Staten, waar Chelsea een aan voorbereidingstour begint.  

Dat wordt duidelijk op de sociale media van The Blues. Azpilicueta en Alonso willen graag de overstap naar Catalonië maken, maar de onderhandelingen tussen beide clubs zijn nog altijd gaande. Chelsea heeft verdedigende versterkingen nodig bij een vertrek van de twee Spanjaarden en heeft daarom de twee gevraagd mee te gaan naar de Verenigde Staten voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Beide spelers gaan het laatste contractjaar in bij Chelsea. Aanvankelijk liep het contract van Azpilicueta zelfs af na het vorige seizoen, maar omdat de Spanjaard meer dan 30 duels speelde werd een contractclausule geactiveerd, waardoor een jaar werd verlengd, weet Mundo Deportivo. Met het vertrek van Antoni Rüdiger naar Real Madrid en Andreas Christensen naar Barça is de spoeling achterin dun in Londen. De club toonde ook al interesse in Matthijs de Ligt, die in verband wordt gebracht met een vertrek naar Bayern München.