Reactie

PSV-duo wordt onderzocht richting 'Fortuna-uit': 'Daarna zullen we meer weten'

PSV-duo wordt onderzocht richting 'Fortuna-uit': 'Daarna zullen we meer weten'

05-11-2021 20:15

PSV kan in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard mogelijk toch beschikken over Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius. Het tweetal moest tijdens het Europa League-treffen met AS Monaco de strijd vroegtijdig staken met een blessure.

Vertessen heeft last van zijn ribben en Vinícius moest vervangen worden met kramp. De twee aanvallers zullen nog onderzocht worden, maar op een persconferentie geeft Schmidt aan dat hij goede hoop heeft. "Na die onderzoeken weten we hoe we verder zullen moeten", laat de Duitse oefenmeester optekenen.

Het zou een meevaller voor PSV zijn als de twee toch mee kunnen doen. Noni Madueke, Cody Gakpo, Mario Götze en Ryan Thomas kunnen waarschijnlijk niet spelen in Limburg, waar Schmidt een moeilijke wedstrijd verwacht. "Alle teams zijn thuis sterker dankzij de steun van de fans. We weten dat uitduels lastig zijn, dus we moeten vanaf het begin onze kracht tonen."

PSV speelt zondagmiddag om 14.30 uur uit bij Fortuna. Als de Eindhovenaren winnen, gaan ze een paar uur lang aan kop in de Eredivisie. Ajax speelt namelijk zondagavond pas en krijgt Go Ahead Eagles op bezoek.