Transfernieuws

Ten Hag over United-transfer Malacia: 'Hij is de moderne left-back'

Ten Hag over United-transfer Malacia: 'Hij is de moderne left-back'

09-07-2022 20:20 Laatste update: 20:22

Erik ten Hag heeft zijn stilte verbroken over de transfer van Tyrell Malacia. De manager van Manchester United hengelde Malacia binnen als eerste grote transfer van The Red Devils en denkt dat de linksback van grote waarde kan zijn voor het elftal. 

Ten Hag schijnt zijn licht op de transfer op de clubwebsite van United. "Ik denk dat hij de moderne linksback of full-back is", zegt Ten Hag. "Hij beschikt over het profiel dat we zoeken en hij loopt de ruimtes dicht. Dat is heel belangrijk."

Malacia speelde de sterren van de hemel bij Feyenoord in het afgelopen seizoen en verdiende daarmee de miljoenentransfer naar Old Trafford. United betaalt Feyenoord vijftien miljoen euro met twee miljoen euro aan bonussen. 

"Hij kan ook meedoen met het offensieve deel van ons spel", vervolgt Ten Hag. "Dat kan hij ook heel goed. Ik denk dat hij van grote waarde zal zijn", besluit Ten Hag. United heeft eindelijk een versterking binnen in de vorm van Malacia, maar de club is nog steeds druk in onderhandeling om Christian Eriksen en Frenkie de Jong binnen te halen.