Nieuws

Van Nistelrooy houdt zich niet in: 'Uitslag is duidelijk, niet goed gedaan'

Van Nistelrooy houdt zich niet in: 'Uitslag is duidelijk, niet goed gedaan'

09-07-2022 19:26

Menig PSV fan keek uit naar het oefenduel met Arminia Bielefeld, maar de wedstrijd verliep niet zoals gewenst. De Eindhovense club trad aan met een sterke selectie maar kreeg een 4-0 nederlaag te verwerken tegen de 2. Bundesliga-club. Trainer Ruud van Nistelrooij verstopte zich niet na de wedstrijd en is ontevreden. 

In gesprek met het Eindhovens Dagblad schijnt de nieuwe trainer zijn licht op het oefenduel. "De goal die wij voor rust al weggeven, dat slaat nergens op. Ongelukkig waren we, met veel balverlies. Als dat gebeurt, kom je moeilijk in de wedstrijd", zegt de voormalig spits. PSV zat geen moment in de wedstrijd en moet de rug rechten voordat de belangrijke wedstrijden volgen. "De uitslag is duidelijk en de conclusie is dat het niet goed was. Als je met 4-0 verliest, heb je het niet goed gedaan."

Onder meer Luuk de Jong, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons en Walter Benítez waren van de partij, maar de A-selectie van PSV kon weinig inbrengen tegen het spel van de Duitsers. "We hadden wel wat individuele acties die er goed uitkwamen, maar konden niet scoren. Je ziet dat er nog te veel misverstanden zijn. Dat was het verhaal van deze wedstrijd en dat we vermoeid waren, is ook duidelijk. We moeten snel de dingen voor elkaar hebben en dat is er vandaag niet uitgekomen", meent van Nistelrooij.

Dankzij alle grote transferslagen wordt PSV de laatste tijd steeds meer als de grote winnaar van de transfermarkt gezien. Tegen Arminia Bielefeld wilde dat er nog niet uitkomen. "We weten waar we staan. Onze spelers hebben ook nog even tijd nodig om naar negentig minuten wedstrijd te gaan", besluit de trainer.