Transfernieuws

'Here we go: Tottenham Hotspur versterkt zich met Barça-verdediger Lenglet'

'Here we go: Tottenham Hotspur versterkt zich met Barça-verdediger Lenglet'

07-07-2022 15:30 Laatste update: 15:32

Clement Lenglet verkast naar Tottenham Hotspur, dat meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De centrale verdediger van FC Barcelona wordt voor één seizoen verhuurd aan de Londense grootmacht.

Al enige weken valt de naam van de Fransman geregeld in Londen, maar nu lijkt de deal toch écht zijn beslag te krijgen. Fabrizio Romano schrijft dat er sprake is van een 'here we go'. De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase, alhoewel de details nog besproken moeten worden. Naar verluidt zal er geen optie tot koop worden opgenomen in het huurcontract.

Volgens de transferspecialist is Lenglet inmiddels al persoonlijk akkoord met The Spurs. Dat akkoord zou vorige week al bereikt zijn. In 2018 stapte de Frans international voor 36 miljoen euro over naar FC Barcelona en was tot afgelopen seizoen basisspeler. Vorig jaar kwam hij slechts tot twintig optredens in La Liga, verspreid over 724 minuten. Ronald Koeman en zijn opvolger Xavi Hernández gaven de voorkeur aan Ronald Araújo.

Lenglet wordt de vijfde zomeraanwinst van Tottenham. Eerder werden Richarlison, Yves Bissouma, Ivan Perisic en Fraser Forster al gepresenteerd in Londen.