Nieuws

Xavi ziet Dembélé nieuwe blessure oplopen in afwachting van Barça-move

Xavi ziet Dembélé nieuwe blessure oplopen in afwachting van Barça-move

04-11-2021 15:32

Het noodlot heeft wéér toegeslagen voor Ousmane Dembélé. De 24-jarige Fransman kwam in het Champions League-duel met Dinamo Kiev voor het eerst dit seizoen in actie voor FC Barcelona, maar hij heeft meteen een nieuwe blessure opgelopen.

Volgens de Catalanen kampt Dembélé ditmaal met een spierblessure in zijn linkerhamstring. Het is een volgende dreun voor de vleugelaanvaller, die tijdens de 0-1 zege in Oekraïne na 65 minuten in het veld kwam. Hij maakte daarmee zijn rentree, nadat hij in juni tijdens het EK een kwetsuur aan zijn knie opliep. Voorlopig zal het bij zijn optreden tegen Dinamo Kiev blijven, al maakt Barça niet bekend hoelang de dribbelaar dit keer uit de roulatie is.

Barça kan zaterdag in de Primera División-wedstrijd tegen Celta de Vigo ook niet beschikken over Sergiño Dest. De oud-Ajacied kon ook al niet in actie komen tegen Dinamo Kiev, omdat hij met problemen aan zijn onderrug kampt. Dest en Dembélé voegen zich in de ziekenboeg bij onder meer Gerard Piqué, Pedri, Sergio Agüero en Martin Braithwaite. Na het duel met Celta breekt - gelukkig voor Barcelona - de interlandperiode aan.

Xavi
Daarna is het de bedoeling dat Xavi het stokje overneemt van interim-trainer Sergi Barjuan. De Catalanen zijn nog altijd in onderhandeling met Al-Sadd, de huidige werkgever van de voormalig topmiddenvelder. De Qatarese kampioen is niet happig op een vertrek van Xavi, maar gaat naar verwachting uiteindelijk wel overstag. 

"Ik weet niet wat er gaat gebeuren, maar laat duidelijk zijn dat ik ervan droom om thuis te komen", zei Xavi woensdag in Spaanse media. "Ik sta er positief in en hoop dat de situatie snel is opgelost. Ik ben al dagen in gesprek met Barcelona. Alles is rond, maar het is nu aan de clubs."