Breaking news

'Here we go': Romano en De Telegraaf melden transfer Bergwijn van Spurs naar Ajax

'Here we go': Romano en De Telegraaf melden transfer Bergwijn van Spurs naar Ajax

05-07-2022 19:01 Laatste update: 19:20
2

Steven Bergwijn maakt de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. De doorgaans goed ingevoerde transferspecialist Fabrizio Romano heeft er zijn welbekende 'here we go' op losgelaten, terwijl ook De Telegraaf meldt dat het laatste papierwerk in orde is. 

Transferexpert Romano en De Telegraaf meldt dat de deal tussen Tottenham en Ajax rond is. Alleen de laatste plooien moesten nog worden gladgestreken en dat is nu gebeurd. De Engelse grootmacht zette altijd al in op een transferbedrag van meer dan dertig miljoen euro. Daar zijn de Londenaren niet van afgeweken, waardoor Ajax volgens De Telegraaf ongeveer 32,5 miljoen euro zal betalen. Deze week zullen de laatste details worden afgerond.

Het is geen geheim dat de oud-PSV'er zijn carrière graag bij de Amsterdammers wilde voortzetten. Persoonlijk was de Oranje-international al vijf weken rond met de nummer één van de Eredivisie. Woensdag wordt Bergwijn medisch gekeurd in Amsterdam. Daarna zal de aanvaller een contract tot medio 2027 tekenen bij de landskampioen. 

Bergwijn maakte in januari 2020 de overstap van PSV naar Tottenham, maar veroverde nooit een basisplaats. Uiteindelijk kwam de aanvaller tot 83 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en tien assists gaf voor de Londenaren.

Het betekent voor Bergwijn een terugkeer in ‘zijn’ Amsterdam. De technicus speelde in de jeugdopleiding van Ajax samen met onder meer Donny van de Beek en Abdelhak Nouri.