Wat is de vermoedelijke opstelling van Spanje tegen Albanië?

Vermoedelijke opstelling Spanje: De la Fuente gaat stevig rouleren tegen Albanië

24 juni om 11:50

Luis de la Fuente gaat voor het duel van Spanje tegen Albanië zijn opstelling mogelijk goed op de schop gooien. De bondscoach gaat stevig rouleren om zijn manschappen fit genoeg te houden voor de volgende ronde. Wat is de vermoedelijke opstelling van SpanjeVoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Als één van de eerste landen was Spanje al zeker van de volgende ronde. La Roja is zelfs al zeker van de eerste plaats. Tegen Italië werd nipt met 1-0 gewonnen door een eigen doelpunt, maar omdat in het poule systeem het onderlinge resultaat telt kan de Azzurri niet meer over Spanje heen. Het laatste groepsduel voor Spanje zal dus slechts voor de sportieve plicht zijn, terwijl er voor Albanië nog veel op het spel staat. Met een goed resultaat kan de ploeg mogelijk nog tweede worden of zich bij de beste nummers drie voegen.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Spanje?

Doordat het duel slechts om de sportieve plicht gaat heeft bondscoach De la Fuente besloten zijn opstelling om te gooien. In tegenstelling tot Jullian Nagelsmann is het bij Spanje wel tijd voor roulatie. Keeper Unai Simón zal naar de bank verwezen worden en David Raya zal zijn plek overnemen. Ook achterin zijn grote veranderingen, want om risico te vermijden beginnen ook Dani Carvajal, Robin Le Normand en Marc Cucurella op de bank. De twee eerstgenoemden stonden ook op scherp. Aymeric Laporte begint wel in de basis.

Op het middenveld Fabián Ruiz en Pedri rust krijgen. Rodri, de speler die het trio compleet maakte, miste de wedstrijd sowieso. De nummer 'zes' van Manchester City pakte in het duel tegen Italië zijn tweede gele kaart en is dus geschorst. Mikel Merino en Martín Zubimendi zullen het verdedigende blok op het middenveld vormen en Dani Olmo acteert als nummer 'tien'.

De aanval van La Roja maakte het meeste indruk tijdens het Europees Kampioenschap. De zestienjarige Lamine Yamal en Nico Williams maakten het de verdediging van Kroatië en Italië ongelofelijk moeilijk en met Alvaro Morata in de spits heeft Spanje een echte afmaker. Geen van allen zal echter vanaf het eerste fluitsignaal op het veld staan in Düsseldorf. Ferran Torres zal de linkerflank voor zijn rekening nemen en Mikel Oyarzabal de rechterflank. Real Madrid-spits Joselu begint in de punt.

De vermoedelijke opstelling van Spanje: Raya; Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo; Merino, Zubimendi, Olmo; Torres, Joselu, Oyarzabal.