Wat is de vermoedelijke opstelling van Kroatië tegen Italië?

Vermoedelijke opstelling Kroatië: Dalic grijpt in met aanvallende wissels

24 juni om 10:35

Kroatië is nog vol in de strijd om kwalificatie voor de achtste finales. Voor het cruciale duel gaat bondscoach Zlatko Dalic mogelijk aanpassingen doen in zijn basisopstelling. Wat is de vermoedelijke opstelling van Kroatië? VoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Met een ruime en kansloze nederlaag tegen Spanje en een laat gelijkspel tegen Albanië zijn de prestaties van de Kroaten op het EK 2024 nog niet naar behoren. Tijdens het vorige WK behaalde Kroatië de bronzen medaille en op het EK 2020 was de achtste finales het eindstation. De kans is aanwezig dat de poulefase dit keer het eindstation wordt voor de manschappen van Dalic. Er moet een resultaat behaald worden tegen regerend kampioen Italië. Met een gelijkspel zal het toernooi eindigen.

Wat is de vermoedelijk opstelling van Kroatië?

Dat de Kroatië nog niet zijn draai op het toernooi heeft gevonden blijkt wel uit de keuzes van de bondscoach. Vlak voor het cruciale laatste groepsduel grijpt hij in. Dominik Livakovic zal zijn plaats onder de lat behouden en ook Ajacied Josip Sutalo start achterin. Hij zal samen met Josko Gvardiol het centrale duo vormen, terwijl Josip Juranovic en Ivan Perisic de backposities innemen.

Op het middenveld gaat Dalic wel ingrijpen. Aanvoerder Luka Modric zal uiteraard blijven staan en ook Mateo Kovacic blijft spelen. Marcelo Brozovic daarentegen zal naar de bank verwezen worden. Tijdens de wedstrijd met Albanië werd de middenvelder ook gewisseld en daarna begon het elftal beter te lopen. Net als in dat groepsduel zal Mario Pasalic hem vervangen.

In de aanval doet de Kroatische bondscoach hetzelfde op het middenveld. Lovro Majer werd samen met Brozovic in de rust gewisseld en dus blijft hij ook bankzitter. Luka Sucic vervangt hem op de flanken. Ook Ante Budimir mag weer starten. Tegen Spanje begon de spits van Osasuna in de basis, maar hij werd bankzitter tegen Albanië. Bruno Petkovic zal door hem vervangen worden. Andrej Kramaric scoorde tegen de Albanezen en dus behoudt hij zijn rol als startende aanvaller wel.

De vermoedelijke opstelling van Kroatië: Livakovic; Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic; Modric, Kovacic, Pasalic; Sucic, Kramaric, Budimir