Vermoedelijke opstelling Italië: lichte blessure en mogelijke wissel in de spits

Wat is de vermoedelijke opstelling van Italië tegen Kroatië?
24 juni om 10:05

De laatste speelronde in de groepsfase zijn van start en dus moet er ook een beslissing vallen in de poule des doods. Italië en Kroatië staan tegenover elkaar in een cruciaal duel. Wat is de vermoedelijke opstelling van de AzzurriVoetbalNieuws.nl neemt hem met je door.

Italië boekte in de eerste speelronde een belangrijke overwinning op Albanië en daarmee lijkt Gli Azzurri op weg naar de achtste finales. De Albanezen hielde Kroatië namelijk op een gelijkspel en dus lijken de drie punten voldoende voor een ticket voor de volgende ronde. Waar er veel lof was tijdens de eerste wedstrijd, werd de blik kritisch na het duel met Spanje. Zonder kansen te creëren ging Italië met 1-0 ten onder. Toch lijkt er weinig te veranderen aan de basisopstelling van Luciano Spalletti.

Wat is de vermoedelijke opstelling van Italië?

In het laatste groepsduel neemt Italië het op tegen Kroatië. Een van de grootste vraagstukken voor Spalletti lag achterin. Federico Dimarco raakte licht geblesseerd en moet het duel aan zich voorbij laten gaan. De ervaren Matteo Darmian zal zijn plaats overnemen. Verder zal Gianluigi Donnarumma het doel verdedigen en voor hem zullen Riccardo Calafiori en Alessandro Bastoni het centrum vormen. Giovanni Di Lorenzo staat rechtsachter.

Op het middenveld zal Spalletti wederom beginnen met een drietal. Jorginho zal de centrale rol krijgen, terwijl Davide Frattesi en Nicoló Barella om hem heen zullen bewegen. Lorenzo Pellegrini staat op papier linksbuiten, maar de middenvelder van AS Roma zakt veelvuldig een linie terug om de bal op te halen. Op rechtsbuiten zal Federico Chiesa opgesteld staan. De Juventus-aanvaller is nog altijd zoekende en werd tegen Spanje ook na 64 minuten gewisseld. Toch start hij wederom in de basis.

Spalletti moet ook een beslissing maken over zijn spits. Tegen Spanje speelde Gianluca Scamacca een ongelukkige wedstrijd en tot nu toe schoot hij slechts één keer op doel. In beide wedstrijden werd de speler van Atalanta naar de kant gehaald en de Italiaanse bondscoach lijkt voor een andere keuze te gaan. Mateo Retegui kan zich opmaken voor zijn eerste basisplaats en vervangt Scamacca in de spits.

Vermoedelijke opstelling Italië: Donnarumma; Darmian, Bastoni, Calafiori, Di Lorenzo; Barella, Jorginho, Frattesi; Pellegrini, Retegui, Chiesa.