Dit is de opmerkelijke reden dat Tapia de Copa América aan zich voorbij laat gaan

Dit is de opmerkelijke reden dat Tapia de Copa América aan zich voorbij laat gaan

11 juni om 22:50

Renato Tapia zal deze zomer niet met Peru actief zijn op de Copa América. De oud-Feyenoorder verlaat het trainingskamp van Peru, omdat de trainingen en wedstrijden een 'erg hoog risico vormen voor zijn persoonlijke en professionele toekomst'.

Waar in Europa de focus deze zomer op het EK ligt, zijn landen uit Midden- en Zuid-Amerika bezig met de voorbereidingen voor de Copa América. Peru is in de groepsfase van het toernooi gekoppeld aan Chili, Canada en Argentinië, maar zal het moeten stellen zonder Tapia. Dit maakte de speler met een verleden bij FC Twente, Feyenoord en Willem II bekend via social media. 

In het statement laat Tapia weten dat hij niet met Peru zal afreizen naar de Verenigde Staten om deel te nemen aan de Copa América. "Iedereen weet dat mijn contract bij Celta de Vigo afloopt op 30 juni en dat daarna de internationale transfermarkt geopend is. In deze context is trainen en het spelen van wedstrijden een erg groot risico voor mijn persoonlijke en professionele toekomst." Het is nog niet bekend waar de toekomst van de speler met 92 Eredivisie-duels achter zijn naam zal liggen.