Nieuws uit Rotterdam: Feyenoord verwijdert palen en netten uit De Kuip

Feyenoord verwijdert palen en netten uit De Kuip
11 juni om 12:14
Laatste update: 11 juni om 12:18

Feyenoord speelt vanaf komend seizoen de thuiswedstrijden in De Kuip gewoon zonder palen en netten rond het veld. Dat maken de Rotterdammers dinsdag bekend op de clubkanalen.

Na meerdere incidenten en scherpere regels vanuit de KNVB besloot Feyenoord in april 2023 palen en netten rondom het veld. De club wilde daarmee voorkomen dat wedstrijden van Feyenoord tijdelijk gestaakt zouden worden. De Rotterdammers hebben nu echter gekozen om de palen en netten te verwijderen uit de Kuip en spreekt vertrouwen uit richting de eigen achterban.

'De club stelt dat het nu aan de supporters is om te laten zien dat dit kan', schrijft de club. 'Feyenoord gaat er niet van uit, maar indien er in de toekomst toch weer spullen op het veld terecht komen en de wedstrijd daardoor wordt onderbroken of gestaakt, dan zullen de palen en netten weer terug worden geplaatst tot tenminste het einde van het seizoen 2024-2025.'

Bij Europese wedstrijden zullen er komend seizoen nog wel palen en netten worden geplaatst. 'Vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de UEFA Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten', klinkt het.