Debast verlaat Anderlecht voor Sporting Portugal

'PSV grijpt naast verdediger: Debast verlaat België voor Portugees avontuur'

11 juni om 19:20

Zeno Debast speelt volgend seizoen niet meer voor Anderlecht, maar voor Sporting Portugal. Daarmee komt een einde aan de speculaties over een mogelijke transfer naar PSV.

PSV had al langer interesse in Debast en informeerde afgelopen zomer nog naar zijn beschikbaarheid. De verdediger bevestigde het contact met de Eindhovenaren en gaf aan dat een overstap naar PSV een logische stap had kunnen zijn. Toch heeft hij nu besloten om naar Sporting Portugal te gaan.

"Ik heb besloten om volgend seizoen voor Sporting Portugal uit te komen," vertelt Debast in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Mijn keuze is ingegeven door het vertrouwen dat deze traditieclub in mij stelt. Sporting is voor mij de juiste volgende stap, omdat de sportieve uitdagingen passen bij mijn ambities."

In Lissabon zal Debast de concurrentie aangaan met Jeremiah St. Juste, die ook in beeld was bij PSV. Sporting Portugal heeft veel vertrouwen in Debast, wat blijkt uit het vijfjarige contract en de afkoopclausule van tachtig miljoen euro. Anderlecht ontvangt naar verluidt een transfersom van rond de twintig miljoen euro, hoewel de clubs nog niet helemaal tot een akkoord zijn gekomen.

De Belgische verdediger richt zich nu op het EK 2024 in Duitsland met de Rode Duivels. Debast heeft mogelijk een basisplaats, gezien zijn optreden in de recente oefenwedstrijd tegen Montenegro.