'PSV en Excelsior in patstelling: weinig beweging in de transfer van Driouech'

'PSV en Excelsior in patstelling: weinig beweging in de transfer van Driouech'
10 juni om 20:55

De transfer van Couhaib Driouech van Excelsior naar PSV zit in een impasse, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige aanvaller blijft voorlopig bij Excelsior, doordat er geen doorbraak is in de onderhandelingen tussen beide clubs.

PSV bood iets meer dan twee miljoen euro voor Driouech tijdens de play-offs, maar dit werd door Excelsior afgewezen. De Rotterdammers willen tussen de 3,5 en vier miljoen euro ontvangen. Het contract van Driouech loopt volgend jaar af, waardoor PSV hoopt een lager bedrag te betalen. Buitenlandse clubs zoals Leeds United en Sevilla FC tonen ook interesse in de aanvaller, wat Excelsior in een sterke positie plaatst.

Driouech heeft nog niet duidelijk aangegeven dat hij naar PSV wil, hoewel daar een contract tot 2028 voor hem klaarligt. De speler zelf kan de patstelling doorbreken door zijn voorkeur uit te spreken. Excelsior moet dan beslissen of ze willen meewerken. Technisch directeur Earnest Stewart van PSV houdt vooralsnog vast aan het oorspronkelijke bod. Als er geen transfer komt, loopt Driouech volgend jaar uit zijn contract en ontvangt Excelsior niets.

Excelsior degradeerde recent naar de Keuken Kampioen Divisie, mede door blessures van Driouech. De club wil snel terugkeren naar de Eredivisie, maar dat zal waarschijnlijk zonder Driouech zijn. Momenteel lijkt de situatie rondom de aanvaller muurvast te zitten, waarbij alle partijen hun standpunten behouden.