Koeman niet de enige met zorgen: Duitsland mist middenvelder in openingsduel

Koeman niet de enige met zorgen: Duitsland mist middenvelder in openingsduel

11 juni om 18:45
Laatste update: 11 juni om 18:52

Duitsland zal het in het eerste EK-duel tegen Schotland moeten stellen zonder Aleksandar Pavlovic. De middenvelder kampt met een ontsteking aan zijn amandelen, waardoor Pavlovic in ieder geval het duel met de Schotten zal missen. Mogelijk betekent de kwetsuur voor Pavlovic helemaal geen deelname aan het eindtoernooi. Julian Nagelsmann kan ervoor kiezen om een vervanger op te roepen. 

Maandag meldden TZ-journalisten Mano Bonke en Philipp Kessler dat Pavlovic overweegt zijn amandelen te laten verwijderen. De afgelopen jaren heeft de speler namelijk meermaals last gehad van ontstekingen. "Misschien moet ik ze verwijderen, omdat ik nu twee of drie keer een amandelontsteking heb gehad en het brengt me iedere keer fysiek achteruit", zei Pavlovic. "Het is erg vervelend. De operatie kan niet tijdens het seizoen gebeuren, want dan ben ik helemaal out. Ik zal er waarschijnlijk mijn vakantie voor moeten opofferen. Dat is nu belangrijker. Ik wil niet opnieuw ziek worden en twee of drie weken out zijn."

De middenvelder heeft dinsdag de training gemist wegens 'een infectie', zo meldde de Duitse voetbalbond. Pavlovic mist daardoor in ieder geval de openingswedstrijd van Duitsland op het EK op vrijdag 14 juni. Sky Sports-journalist Florian Plettenberg schrijft dinsdagmiddag dat de 20-jarige speler na het duel met Schotland weer hoopt aan te sluiten bij de selectie van Nagelsmann. Of een rentree bij de Duitse groep tot de mogelijkheden behoort, hangt af van het herstel van Pavlovic. 

Het is ook mogelijk dat Nagelsmann Pavlovic buiten de Duitse selectie houdt. De bondscoach zou daardoor een andere speler mogen oproepen. De middenvelder wordt de komende dagen goed in de gaten gehouden, voordat er een beslissing genomen zal worden.