Duitsland neemt extra maatregelen op EK, dit verandert er

Duitsland neemt extra maatregelen op EK: dit verandert er door terreurdreiging

11 juni om 07:33

Duitsland werd de afgelopen dagen flink opgeschrikt vanwege een sollicitatie van een verdachte terrorist rondom het EK. De beveiliging is dan ook flink omhoog geschroefd nadat er een heuse terreurdreiging is tijdens het toernooi. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat allemaal verandert en wat precies is aangescherpt richting het EK. 

Dit zijn de maatregelen die Duitsland neemt op het EK na terreurdreiging

Voor reizende Oranje-fans zullen de maatregelen direct voelbaar zijn: vanwege de dreiging is er bij alle grenzen bewapende politie aanwezig. Dit gebeurde al in de zuid- en oostgrenzen vanwege het mogelijk smokkelen van vluchtelingen, maar nu moeten ook de noord- en westgrenzen daar aan geloven. Bewapende marechaussees zullen aanwezig zijn en vooral voor busreizigers zal de wachttijd flink kunnen oplopen bij de grens, aldus De Telegraaf.

Daarnaast is het gebruik van drones verboden boven de stadions. In een zogeheten International Police Cooperation Center zullen zeshonderd agenten werken aan de veiligheid in het land, in Noordrijn-Westfalen. Naast terreurdreiging is er in Duitsland ook de vrees voor een aanval vanuit Rusland en zelfs de Amerikaanse overheid heeft het land al gewaarschuwd. 

Ten slotte is er ook de vrees dat supporters zelf over de schreef zullen gaan. Van enkele voetballanden heeft de ultra-aanhang een slechte reputatie, zo ook in Polen, Servië en Engeland. Servië en Engeland staan zondag tegenover elkaar op het EK en ultra's hebben al aangegeven geweld te zullen gebruiken. De Duitse politie heeft al contact gehad met de 'eigen vechtersbazen' van de voetballerij en de veiligheidsdiensten zijn ook hier op voorbereid.