Virgil van Dijk over overwinning op IJsland

Wat zegt Van Dijk na de overwinning van Nederland op IJsland?

10 juni om 23:40

Virgil van Dijk was zeer tevreden met de ruime 4-0 overwinning op IJsland. Toch zag de aanvoerder ook een smet op de avond. Wat zegt Van Dijk na het duel voor de camera's? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Nederland had geen kind aan IJsland. In De Kuip eindigde het uitzwaaiduel van Oranje in een 4-0 overwinning. Zelf was Van Dijk na zijn treffer tegen Canada wederom trefzeker. Vlak na rust scoorde de aanvoerder van het Nederlands elftal de 2-0 uit een corner. Ook Wout Weghorst, Donyel Malen en Xavi Simons waren trefzeker.

Wat zegt Van Dijk na de wedstrijd tegen IJsland?

Ondanks de ruime overwinning wil Van Dijk voor de camera's van de NOS niet spreken van een goede avond. "Nee, want volgens mij hebben we een blessure met Teun en dat is balen. Nee, ik heb verder geen idee. Hopelijk valt het mee, we zullen het zien. Het is wel een smetje op de avond, denk ik. Je zit bij de 26, wil het EK meemaken en spelen. We zeggen het vaak genoeg: deze groep is speciaal, we hebben echt een goede groep. Het doet wel pijn bij ons. Als het zo is dat hij helaas niet mee mag, moeten we daarop reageren. Maar goed, we zullen het zien."

Geheel tevreden over het duel was de aanvoerder ook niet. "Ja en nee. We hebben nu meer dan een week de tijd gehad om aan principes te werken. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om hoe we het op het veld laten zien en dat is de laatste twee wedstrijden goed verlopen. Je hebt geen garanties, maar dit geeft natuurlijk een lekker gevoel om mee naar Duitsland te gaan."

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!