Jeremie Frimpong in beeld bij FC Barcelona

'FC Barcelona zoekt versterking en komt uit bij Oranje-back'

10 juni om 21:50

Jeremie Frimpong kan rekenen op de belangstelling van FC Barcelona. Volgens het laatste nieuws uit Spanje wil Hansi Flick zich graag versterken met de rechtervleugelverdediger. Barça zou zelfs al gesproken hebben met zijn club.

Hoewel Frimpong vol in de voorbereiding zit van het Europees Kampioenschap met Nederland is er op de achtergrond op transfergebied veel aan het rommelen. De vleugelverdediger van de Duitse kampioen kan rekenen op veel interesse vanuit het buitenland en ook FC Barcelona zou lonken naar zijn diensten. 'FC Barcelona stapt over naar Frimpong', kopt SPORT. 'Barça zou al contact hebben opgenomen met Bayer Leverkusen.'

Echter kwam al eerder naar buiten dat de Catalaanse club kampt met nieuwe financiële problemen. Die zouden echter geen probleem moeten vormen denkt het Spaanse medium. 'FC Barcelona blijft de markt nauwlettend volgen, ondanks dat het 'verlamd' is door deze financiële 'fair play' en terugkeert naar de 1:1-regel. Iets dat absoluut essentieel is om de situatie te deblokkeren en vooruit te gaan. Er is tijd en Javier Tebas was de laatste tijd redelijk optimistisch over deze kwestie, maar het zal niet gemakkelijk zijn.'

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Canada was Frimpong een van de uitblinkers. Hij was de assistgever bij de openingstreffer van Memphis Depay en schoot zelf enkele minuten later de tweede treffer binnen. Het was zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!