Dit zegt Koeman over de vorm van Koopmeiners en Simons bij het Nederlands elftal

Dit zegt Koeman over de vorm van Koopmeiners en Simons bij het Nederlands elftal

10 juni om 20:25

Maandagavond neemt Oranje het op tegen IJsland. Voor het team van Ronald Koeman zal het de laatste wedstrijd zijn voordat de selectie naar Duitsland afreist. Voorafgaand aan het duel met de IJslanders gaat Koeman in op zijn opstelling. 

Koeman treedt met negen wijzigingen aan ten opzichte van de oefenwedstrijd tegen Canada. De opstelling lijkt in de buurt te komen van de gedroomde elf voor het komende EK, al wil de oefenmeester daar nog geen duidelijkheid over verschaffen. "Ik denk dat er nog een of twee posities zijn waar ik nog geen duidelijkheid voor mezelf heb gemaakt, maar grotendeels ben ik eruit", zo laat Koeman weten bij de NOS.

Ook de wisselvallige vorm bij Oranje van Xavi Simons en Teun Koopmeiners komt ter sprake. Het tweetal blonk afgelopen seizoen uit bij hun clubs, maar heeft bij het Nederlands elftal moeite zich te onderscheiden. "Het is duidelijk dat zij een rol in hun club hebben en zich daar heel prettig voelen. De volgende stap is dat zij die rol bij het Nederlands elftal ook nemen en dat niveau ook hier halen. Er zijn altijd spelers die meer tijd nodig hebben om hier hun niveau te halen."

Volgens de trainer laat Koopmeiners al meer zien tijdens interlands. "Ik praat wel met deze jongens over het gewicht van het Oranje-shirt. De laatste periode met Teun niet, want ik vond dat hij duidelijk beter was en hij meer richting het niveau van zijn club kwam." Ook bij Simons ziet de bondscoach verbetering, hij vraagt daarbij om geduld. "Xavi is een heel jonge speler, die het ongelofelijk goed wil doen, het wil laten zien en die soms iets te veel wil op momenten dat het niet kan. Daar moet hij op een goede manier mee om leren gaan. Daar probeer je hem als trainer in te steunen, maar uiteindelijk moet een speler het zelf doen."