Dit is de opstelling van Nederland voor het uitzwaaiduel met IJsland

Koeman gooit opstelling op de schop: met deze elf start Nederland tegen IJsland

10 juni om 19:30

Ronald Koeman heeft de opstelling voor het duel tussen Oranje en IJsland bekendgemaakt. De bondscoach kiest in het uitzwaaiduel voor de 4-3-3 formatie.

Dat Koeman voor Verbruggen zou gaan kiezen, was al bekend. Verder lijkt de bondscoach het met vier verdedigers te gaan doen deze wedstrijd. Denzel Dumfries zal de rechterkant voor zijn rekening nemen. Het centrale duo zal bestaan uit Stefan de Vrij en aanvoerder Virgil van Dijk. Als linksback kiest Koeman voor Nathan Aké. De kans is aannemelijk dat Koeman deze vier verdedigers ook ziet als optie om tijdens het openingsduel op het EK te verschijnen.

Tijjani Reijnders en Teun Koopmeiners hadden nog verplichtingen met hun club, waardoor zij later aansloten bij Oranje. Koeman kiest ervoor om beide spelers vanaf de aftrap te laten starten tegen IJsland. Joey Veerman completeert het middenveld.

In de aanval kiest Koeman ervoor om Xavi Simons aan de rechterflank te posteren. Hij zal het aanvallende gevaar bij Oranje moeten verzorgen samen met Memphis Depay en Cody Gakpo.

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Veerman, Reijnders, Koopmeiners; Simons, Memphis, Gakpo.