Real spreekt Ancelotti tegen: 'Deelname geen enkel moment in twijfel getrokken'

Real Madrid tikt Carlo Ancelotti op de vingers
10 juni om 16:10

Real Madrid heeft de woorden van Carlo Ancelotti tegengesproken. De Koninklijke gaven in een statement aan 'gewoon' deel te nemen aan het nieuwe WK voor clubteams. Eerder sprak de Italiaan van een mogelijke afmelding van Real.

'Real Madrid CF maakt bekend dat deelname aan het nieuwe WK voor clubs dat de FIFA in het komende seizoen 2024/2025 gaat organiseren op geen enkel moment in twijfel wordt getrokken', schrijft de club op de eigen website. 'Daarom zal onze club, zoals gepland, deelnemen aan deze officiële competitie die we met trots en met het grootste enthousiasme tegemoet treden om onze miljoenen fans over de hele wereld opnieuw te laten dromen met een nieuwe titel.'

Een eerder interview van Ancelotti deed veel stof opwaaien. De Italiaan trok het toernooi in twijfel en zei: "De FIFA kan dit vergeten. Spelers en clubs zullen niet zomaar deelnemen aan dit toernooi." Niet veel later krabbelde de Real Madrid-trainer toch terug en schreef hij op dat zijn woorden verkeerd waren begrepen. 'Het WK geeft juist een geweldige kans om meer grote titels te winnen met Real Madrid.'

Het vernieuwde WK voor clubteams vindt plaats in de zomer van 2025. In de Verenigde Staten zal er van 15 juni tot en met 13 juli gespeeld worden om de wereldtitel. 32 teams zullen deelnemen en het toernooi zal elke vier jaar plaatsvinden. Teams vanuit alle zes de confederaties zullen afgevaardigd zijn. Geen enkele Nederlandse club zal op het toernooi actief zijn.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!