Real Madrid zal niet meedoen aan het WK voor clubs

'Ancelotti onthult: Real Madrid en andere clubs spelen niet op WK voor clubs'

10 juni om 09:53
Laatste update: 10 juni om 10:33

Carlo Ancelotti, trainer van Real Madrid, heeft in een interview met het Italiaanse dagblad Il Giornale onthuld dat Real Madrid niet zal deelnemen aan het nieuwe WK voor clubs. Dit nieuws heeft hij wereldkundig gemaakt tijdens een interview waarin hij de plannen van de FIFA bekritiseerde.

Ancelotti benadrukte dat de FIFA de realiteit uit het oog verliest. "De FIFA vergeet het. De spelers en de clubs zullen niet deelnemen aan dat toernooi. Eén enkele wedstrijd van Real Madrid is 20 miljoen euro waard en de FIFA wil ons dat bedrag geven voor het hele toernooi. Dat gaat niet gebeuren. Net als wij zullen andere clubs de uitnodiging afslaan," aldus Ancelotti.

De uitspraken van Ancelotti komen als een schok in de voetbalwereld, vooral omdat Real Madrid een van de meest prestigieuze clubs ter wereld is. De kritiek van Ancelotti richt zich vooral op de financiële aspecten van het toernooi. Hij vindt dat de vergoeding die de FIFA biedt niet in verhouding staat tot de commerciële waarde van de wedstrijden van zijn team.

Het is nog onduidelijk welke andere clubs hun deelname aan het WK voor clubs zullen annuleren. De woorden van Ancelotti suggereren echter dat meerdere topclubs zijn standpunt delen en bereid zijn om dezelfde stap te zetten. Deze situatie plaatst de FIFA voor een uitdaging, aangezien het succes van het toernooi afhankelijk is van de deelname van de grootste clubs ter wereld.

Het WK voor clubs is een internationaal toernooi voor de beste voetbalclubs ter wereld. Vanaf 2025 zal het WK voor teams om de vier jaar worden gehouden in plaats van jaarlijks. Dit nieuwe format, genaamd "Mundial de Clubes FIFA", vervangt de Confederations Cup.