Real Madrid nog steeds bezig met versterkingen

Real Madrid is na Mbappé nog niet klaar en wil volgende sterspeler inlijven

5 juni om 07:10
Laatste update: 5 juni om 07:12

Real Madrid blijft jagen op Alphonso Davies. Volgens Fabrizio Romano heeft De Koninklijke deze week contact gehad met het kamp van de 23-jarige linksback van Bayern München. De vraagprijs blijft echter een obstakel.

De geruchten rond de transfer van Davies naar Real Madrid circuleren al langer. Florentino Pérez, president van de Spaanse club, lijkt nog niet klaar met zijn sterrenslag na het aantrekken van Kylian Mbappé. De Franse sterspeler komt transfervrij over van Paris Saint-Germain en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend in Madrid. Davies zou bij Real de concurrentie moeten aangaan met Ferland Mendy.

De Canadese verdediger heeft nog een contract bij Bayern tot medio 2025, maar hij heeft een verlengingsaanbod van de Duitsers tot nu toe afgewezen. Bayern heeft geprobeerd Davies' contract te verlengen tot 2029, met een jaarsalaris van dertien à veertien miljoen euro bruto. Davies en zijn management eisen echter twintig miljoen euro per jaar, waardoor de onderhandelingen moeizaam verlopen. Ondanks de bemoeienis van Vincent Kompany, die graag met Davies wil samenwerken, blijft een verlenging onzeker.

Davies zou ook kunnen besluiten zijn contract niet te verlengen en komende zomer te vertrekken. Bayern moet in dat geval een transfersom ontvangen om nog financieel te profiteren van hun sterspeler. Romano bevestigt dat Davies moet kiezen tussen het accepteren van het aanbod van Bayern of vertrekken.