Deschamps op zijn hoede: dit verwacht de Fransman van Oranje op het EK

Deschamps op zijn hoede: dit verwacht de Fransman van Oranje op het EK

9 juni om 09:51

Het Nederlands elftal neemt het over anderhalve week op tegen Frankrijk. Waar Les Bleus als één van de favorieten afreizen naar het EK, is dat bij Oranje niet het geval. Bondscoach Didier Deschamps is het daar echter niet mee eens en VoetbalNieuws vertelt je wat de Fransman van Nederland verwacht.

De meningen in Nederland zijn verdeeld. Oranje maakt volgens menig supporter geen kans, maar Deschamps is het daar niet mee eens. De Fransman ziet Oranje als één van de outsiders.

Hoe kijkt Deschamps aan tegen het treffen met het Nederlands elftal?

In gesprek met De Telegraaf vertelt Deschamps veel te verwachten van Oranje, ondanks de relatief makkelijke overwinning op het Nederlands elftal van de laatste jaren. "We moeten niet vergeten dat bij de twee laatste ontmoetingen veel belangrijke spelers van Nederland afwezig waren. In Parijs wel vijf of zes, door blessures en ziekte", begint de Franse bondscoach.

Deschamps stelt dat Oranje niet onderschat moet worden. "Die wedstrijd ging het gemakkelijker voor ons, maar Nederland blijft een grote voetbalnatie. Kijk alleen maar eens naar de spelers individueel. Ze spelen voor de grootste clubs, al zijn ze niet allemaal altijd basisspeler. Omdat we zo vaak tegen elkaar spelen, kennen we elkaar erg goed. We realiseren ons dat we een lastige groep hebben met ook Oostenrijk, dat zeker onderschat wordt, en Polen, dat gewend is om op de grote toernooien te spelen. Ik moet op dit moment bezig zijn met onze eerste tegenstander Oostenrijk, maar ik realiseer me maar al te goed dat de tweede partij tegen Nederland is en dat we dan weer een goede prestatie nodig zullen hebben."