Deschamps gaat in op favorietenrol Frankrijk en heeft hoge verwachtingen van Mbapp

Deschamps gaat in op favorietenrol Frankrijk en heeft hoge verwachtingen van Mbappé

9 juni om 07:53

Didier Deschamps kijkt uit naar het EK met Frankrijk. De bondscoach van Les Bleus verwacht veel van zijn elftal en gaat in op de druk op de schouders van Kylian Mbappé. VoetbalNieuws zet de uitspraken van de Fransman op een rij.

Frankrijk begint over een week aan het EK in Duitsland. De Fransen zijn in de poule gekoppeld aan Oostenrijk, Polen en Nederland. De verliezend finalist op het afgelopen WK is samen met Engeland topfavoriet en daar kan Deschamps zich wel in vinden.

Hoe kijkt Deschamps naar de kansen van Franrkijk op het EK?

De Franse keuzeheer stelt dat het logisch is dat Frankrijk tot de topfavorieten behoort. "Het lijkt me logisch dat het Franse team een van de favorieten is op basis van wat we tot nu toe bereikt hebben. Als je in 2018 wereldkampioen bent geworden en in 2022 verliezend finalist, dan sta je hoog in de hiërarchie. Maar als je kijkt naar de intensiteit van een EK en het niveau van de tegenstanders, dan is het niet genoeg om alleen maar op je kwaliteiten te vertrouwen. We moeten niet denken dat talent alleen genoeg is. Om succes te hebben, spelen ook andere factoren een rol, zoals mentaliteit en fysieke kwaliteiten", opgetekend door De Telegraaf.

Alle ogen zullen gericht zijn op Mbappé, maar volgens Deschamps heeft zijn vedette geen last van de druk. "Kylian is in het middelpunt van de belangstelling, maar dat is hij áltijd. Hij heeft zijn persoonlijke nieuws, maar daarnaast heeft hij als aanvoerder een bepaalde rol bij de Franse ploeg, die hij altijd heel toegewijd vervult. Die verantwoordelijkheid draagt hij ten volle en hij zal nooit iets doen wat tegen het teambelang ingaat. Natuurlijk is er in zijn geval sprake van een context. Maar de bekendmaking van zijn vertrek naar Real Madrid kan hem ook extra motivatie geven. Daarmee kan hij een bladzijde omslaan."