Blind is er klaar voor: dit verwacht de verdediger van Oranje op het EK

Blind is er klaar voor: dit verwacht de verdediger van Oranje op het EK

9 juni om 09:26

Daley Blind kijkt uit naar het EK. De meest ervaren international heeft een duidelijk doel op het eindtoernooi en VoetbalNieuws vertelt je wat dat is.

Blind staat met 107 interlands op de vijfde plek in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. De komende weken staat het EK op de planning en met enig geluk kan de verdediger zowel Rafael van der Vaart (109) als Frank de Boer (112) voorbij.

Wat verwacht Blind van Oranje op het EK?

Blind heeft één duidelijk doel: winnen. "We gaan naar Duitsland om kampioen te worden. Ik denk dat je realistisch moet zijn dat wij niet direct bij de topfavorieten horen als je vanaf de buitenkant kijkt, maar ik denk zeker dat wij een ploeg zijn waar landen niet graag tegen spelen. Wij kunnen van iedereen winnen, en ik denk daarom ook dat wij het EK zouden kunnen winnen. Daar is mijn vertrouwen op gebaseerd. Daar geloven wij ook in, anders moet je niet eens meedoen", vertelt de verdediger in gesprek met Voetbal International.

Wesley Sneijder is met 134 interlands de recordinternational. Dat aantal lijkt wellicht te hooggegrepen voor Blind, maar niets is onmogelijk. "Ik ken de lijstjes. Mijn mooiste interland is denk ik mijn eerste op een WK, tien jaar geleden, tegen Spanje op het WK in Brazilië. Dat was echt qua totale wedstrijd eentje die veel indruk maakte, maar zo zijn er nog veel andere momenten die me bijblijven. Zoals mijn eerste doelpunt, tegen Brazilië, of mijn goal tegen de Verenigde Staten tijdens het laatste WK. Er zijn ups en downs geweest, maar al met al is het een hele lange en mooie rit."