Blind hekelt analisten: dit zegt de verdediger over de Nederlandse media

Blind is het niet eens met de harde aanpak van analisten
4 juni om 17:40

Daley Blind heeft zijn vorm in Spanje weer helemaal gevonden en hoopt ook op het EK in Duitsland belangrijk te zijn. De 34-jarige verdediger vertrok op vervelende wijze bij Ajax, maar heeft met Girona een topseizoen achter de rug. De voormalig Ajacied uit zijn kritiek op de Nederlandse media. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

In gesprek met Helden Magazine kijkt Blind terug op een belangrijke periode in zijn carriëre. De voormalig speler van Ajax nam al eens eerder afscheid in Amsterdam en maakte na een goed WK in 2014 een transfer naar Manchester United."Vóór het toernooi had ik helemaal geen plannen om Ajax te verlaten", vertelt de verdediger. "Ik zat er prima op mijn plek. Ik zag jongens vertrekken naar topclubs, maar ik dacht altijd: ik weet niet of ik ooit zo een toptransfer ga maken. Door het WK kwam Manchester United in beeld. Ik had in Brazilië laten zien dat ik er goed genoeg voor was. Er was echt een leven voor en ná het WK. Vanaf dat moment is alles bergopwaarts gegaan."

Blind heeft bij Ajax lang samengewerkt met Frank de Boer en ook in Oranje had De Boer het voor het zeggen."Bij het Nederlands elftal genoot ik vertrouwen van hem en wilde ik belangrijk zijn voor het elftal, ook voor hem", vertelt de verdediger. "Frank heeft het moeilijk gehad. Hij werd vanaf het begin hard aangepakt. Ik denk dat dat niet altijd even eerlijk was, hij was een beetje een makkelijk slachtoffer", meent Blind, die De Boer verdedigt.

Blind vindt dat het Nederlandse media veel te hard was voor De Boer. "Hij had bij zijn laatst getrainde clubs niet altijd het geluk mee en heeft daardoor ook bij het Nederlandse publiek of de zogeheten analisten al meteen een stempel gekregen. Dan is het heel moeilijk om daar in een korte periode vanaf te komen. Ik heb het zelf ook gemerkt: als de media eenmaal negatief zijn, dan moet je een half jaar goed spelen voordat je daar weer bovenop komt en een heel jaar voordat je het beeld hebt kunnen omdraaien."