Koeman houdt traditie in stand: families ook tijdens dit EK welkom

Families ook tijdens dit EK welkom voor Nederlandse spelers
8 juni om 21:30
Laatste update: 8 juni om 21:22

Aanvoerder Virgil van Dijk heeft zaterdagavond in Wij Houden van Oranje laten weten dat de selectie van Oranje tijdens het komende EK twee keer hun families mogen zien. Daarmee houdt Koeman de traditie van zijn voorganger Louis van Gaal in ere. De voormalige bondscoach stond de spelers tijdens de WK's in Brazilië (2014) en Qatar (2022) ook toe om hun familie te zien.

In Brazilië mochten partners, kinderen en andere naasten soms zelfs op wedstrijddagen het elftal bezoeken. In Qatar herhaalde Van Gaal datzelfde principe. Koeman houdt deze geste in stand en heeft de spelers zelfs al verteld wanneer zij hun familie mogen zien. De selectie van het Nederlands elftal mag een dag na zowel de eerste als de derde groepswedstrijd op het Europees Kampioenschap in Duitsland hun familie zien. 

Frenkie de Jong laat in het SBS-programma weten dat de onderlinge sfeer in de spelersgroep heel goed is. De selectie is momenteel in Zeist om zich voor te bereiden op het EK. De middenvelder vergelijkt de sfeer met een schoolkamp. "Ik vind het hartstikke gezellig met die jongens. Ook tijdens het EK (in 2021, red.), dat was tijdens covid, hebben we hier lang gezeten met de jongens."

Toch laat Van Dijk weten blij te zijn met het besluit van de bondscoach. "De dag na de eerste en de derde wedstrijd mogen we onze families zien, na onze hersteltraining. Dat helpt enorm", zegt de verdediger van Liverpool. "We zien elkaar vanaf gisteren (vrijdag, red.) een hele tijd niet. Je mist je familie familie heel snel, in mijn geval sowieso."

Nederland speelt op 16 juni zijn eerste wedstijd van het EK tegen Polen in Hamburg.