Dit bedrag verdient Ajax bij een transfer van Francisco Conceição

Dit bedrag verdient Ajax bij een doorverkoop van Francisco Conceição

8 juni om 18:00

Ajax kan financieel meeprofiteren als FC Porto deze zomer Francisco Conceição verkoopt. De buitenspeler zou in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München en Atlético Madrid staan.

Conceição werd vorige week definitief teruggehaald door Porto. Ajax verkocht hem voor 10,5 miljoen euro. Mocht de speler deze zomer voor de 30 miljoen euro vertrekken die nu genoemd wordt, ontvangt Ajax tien procent van de winst. Dit betekent dat er 1,95 miljoen euro naar Amsterdam gaat.

Conceição kwam in de zomer van 2022 naar Ajax voor 5 miljoen euro. Hij speelde 28 wedstrijden, scoorde één keer en gaf drie assists. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Porto, waar hij acht goals maakte en evenveel assists gaf. Ook debuteerde hij in het nationale team van Portugal.

Nu zijn vader, oud-international Sergio Conceição, is ontslagen bij Porto, zou de toekomst van Francisco Conceição ook elders kunnen liggen. Bayern, Atlético, RB Leipzig, Borussia Dortmund en Chelsea hebben interesse in de speler. De transferclausule van 30 miljoen euro in zijn contract maakt een snelle winst van 19,5 miljoen euro mogelijk voor Porto, waarvan bijna twee miljoen naar Ajax zou gaan.