Van Praag reageert op transfergerucht Ajax: 'Hoe komen ze er in godsnaam bij?'

Van Praag reageert op transfergerucht Ajax: 'Hoe komen ze er in godsnaam bij?'

8 juni om 12:50

Michael van Praag heeft de geruchten dat Ajax mogelijk weer een poging zou wagen bij Eduard Spertsyan regelrecht de kop in gedrukt. De voorzitter van de Amsterdamse Raad van Commissarissen noemt het 'onzin' dat er op internet wordt gesuggereerd dat de club de speler van het Russische FK Krasnodar zou willen overnemen.

"Ik las vanochtend op internet dat wij bezig zijn om een Rus te kopen", begint Van Praag zaterdagochtend als tafelgast bij het NH Sportcafé. "Hoe komen ze er in godsnaam bij? Dat is gewoon niet waar. Dat is gewoon iemand die zuigt dat uit zijn duim en dat staat alweer drie dagen op internet. Onzin. Dat is helemaal niet aan de orde."

Ajax had eerder wel interesse in de Armeen, maar door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland ging de transfer om morele redenen niet door. De inmiddels vertrokken technisch directeur Sven Mislintat was daar medeverantwoordelijk voor. "De discussie ging niet om zijn kwaliteiten, maar over het feit dat hij in Rusland speelde", zei Mislintat destijds. "Hij had een geweldige speler voor ons kunnen zijn. Het is niet zo dat iemand daaraan twijfelt. Hij had voor Ajax een rol kunnen hebben zoals Kevin De Bruyne bij Manchester City heeft. Hij is een speciale speler en die vind je niet voor dit geld op de markt."