Francisco Conceição maakt transfer naar FC Porto

Officiële bevestiging vanuit Amsterdam: Conceição blijft in Portugal

5 juni om 18:10

Francisco Conceição zal niet meer terugkeren in Amsterdam. Ajax heeft de transfer van de buitenspeler naar FC Porto officieel bevestigd. Afgelopen seizoen speelde de Portugees al op huurbasis voor zijn oude club.

FC Porto haalde Conceição op huurbasis terug naar de Liga NOS. In de huurovereenkomst tussen beide partijen was ook een optie tot koop opgenomen en die heeft FC Porto nu geactiveerd. Ajax kan rekenen op een transfersom van 10.5 miljoen euro. Het contract van Conceição liep in Amsterdam nog tot medio 2027.

Voor vijf miljoen euro nam Ajax de Portugees in de zomer van 2022 over van FC Porto. Een groot succes zou Conceição in Amsterdam niet worden, want hij kwam slechts tot 28 wedstrijden in het eerste elftal. Hij scoorde één keer en gaf drie assists. In de Keuken Kampioen Divisie was de zoon van Sérgio Conceição, de trainer van FC Porto, een stuk succesvoller. In zeven wedstrijden scoorde hij vijf keer.

In Portugal heeft de rechtsbuiten een contract getekend tot medio 2029. Dit seizoen was hij actief in 27 competitiewedstrijden en daarin scoorde hij vijf keer en leverde hij vier assists af. In het Champions League-avontuur van Os Dragões speelde hij in alle acht de mogelijke wedstrijden en scoorde hij één keer.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!