Vos maakt plaats: dit is de nieuwe trainer van Jong Ajax met een opvallende assist

Vos maakt plaats: dit is de nieuwe trainer van Jong Ajax met een opvallende assistent

4 juni om 10:10

Door de promotie van Dave Vos van Jong Ajax naar assistent bij het eerste moesten de Amsterdammers op zoek naar een nieuwe trainer. VoetbalNieuws weet wie dat is geworden en vertelt je wie de Amsterdamse club aan het roer zetten in de Keuken Kampioen Divisie.

Vos was de afgelopen jaren de baas bij Jong Ajax. De trainer werd echter doorgeschoven naar het eerste en is komend jaar assistent naast Francesco Farioli. Zij moeten er voor gaan zorgen dat de Amsterdammers de komende jaren weer mee gaan doen om de landstitel.

Wie wordt de nieuwe trainer van Jong Ajax?

Vos gaat worden opgevolgd door Frank Peereboom. De oud-trainer van de onder achttien schuift door naar Jong en krijgt naast zich Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten, meldt De Telegraaf. Peereboom is al jaren werkzaam bij Ajax en verzorgde nog de wedstrijdanalyses onder Erik ten Hag. Met Peereboom is het de bedoeling dat de banden tussen Ajax 1 en het Jong-elftal strakker worden aangehaald. Ook de naam van Thomas Vermaelen viel in Amsterdam, maar de Belg valt buiten de boot.