Deze international wordt door Oranje-opponent Saliba bewonderd: "Hij is de leider"

Deze international wordt door Oranje-opponent Saliba bewonderd: "Hij is de leider"

8 juni om 16:15

William Saliba ziet in Virgil van Dijk een absolute leider in het voetbal. De Fransman was dit seizoen een van de beste verdedigers van de Premier League, maar vindt de Oranje-aanvoerder nog een klasse beter.

Saliba gaf een openhartig interview aan L’Équipe waarin hij vertelde welke speler hij het meest bewondert. Volgens hem is Van Dijk de man om in de gaten te houden tijdens het komende EK. "Van Dijk heeft die natuurlijke uitstraling. Hij is de baas," zei Saliba over de Liverpool-verdediger.

De 23-jarige speler van Arsenal kijkt enorm op tegen de Nederlander. "Je voelt aan alles dat hij de spitsen afschrikt. En ik wil graag hetzelfde beginnen te voelen." Saliba ziet zichzelf ook steeds meer groeien. "Ik ben niet iemand die veel praat, maar ik denk dat ik achter Van Dijk bij de beste drie verdedigers van de Premier League hoor. Ik maak vorderingen en word een van de leiders."

Op 21 juni treft Oranje de vicewereldkampioen Frankrijk tijdens de groepsfase van het EK. Naast Frankrijk zijn ook Polen en Oostenrijk de tegenstanders van Oranje tijdens het eindtoernooi in Duitsland.