Vitesse lanceert aandelenplan, club zoekt 5 miljoen bij regionale investeerders

Vitesse lanceert aandelenplan, club zoekt 5 miljoen bij regionale investeerders

8 juni om 11:31

Vitesse heeft een nieuw aandelenplan gelanceerd in een poging om vijf miljoen euro op te halen bij regionale investeerders. De club wil hiermee financiële stabiliteit creëren en de WHOA-procedure opstarten. Dat meldt De Telegraaf.

De Arnhemse club wil twintig procent van haar aandelen beschikbaar stellen via een stichting aan investeerders uit de regio. Dat moet zorgen voor een financiële impuls van vijf miljoen euro. Eerdere pogingen om geld in te zamelen, zoals een succesvolle crowdfunding onder supporters, leverden bijna twee miljoen euro op.

De investeerders kunnen deelnemen vanaf tienduizend euro, gebundeld via de Business Club Vitesse-GelreDome. De eerste week heeft al één miljoen euro opgeleverd. Algemeen directeur Edwin Reijntjes benadrukt het belang van de certificatenverkoop voor het voortbestaan van de club. "Het voortbestaan van de club is hetgeen dat telt in deze tijd. De opbrengsten vanuit de verkoop van certificaten van aandelen zijn hiervoor broodnodig."

Vitesse heeft inmiddels positieve signalen ontvangen van zowel binnen- als buitenlandse investeerders. Deze partijen geven aan dat een lokale financiële bijdrage essentieel is voor de overname, gezien het belang van binding met de supporters en de regio Arnhem.