Aké is duidelijk: dit zegt de verdediger over de doelstelling van Oranje op het EK

Aké is duidelijk: dit zegt de verdediger over de doelstelling van Oranje op het EK
8 juni om 08:28

Voor Nathan Aké telt deze zomer maar één ding. De verdediger van Manchester City wil Europees Kampioen worden en stelt dat het bij het Nederlands elftal tijd is om te oogsten. VoetbalNieuws zet de uitspraken van de mandekker op een rij.

Aké werd dit seizoen voor de veirde maal op rij landskampioen in Engeland. Bij City is de concurrentie groot, maar is de Nederlander een zeer gewaardeerde kracht. Prijzen pakken zit nu ook in zijn DNA en deze zomer moet het EK aan zijn palmares worden toegevoegd.

Wat zegt Aké over de kansen van Oranje op het EK?

Volgens Aké is het belangrijk dat de groep veel eist van elkaar. "We moeten niet steeds zeggen dat het zo leuk is om hier te zijn. We zijn hier om iets te bereiken. We mogen eisen stellen aan elkaar", begint de verdediger tegenover NU.nl. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. "Bij Oranje zijn we goed met elkaar en dus kun je bepaalde dingen echt wel tegen elkaar zeggen. Aan de andere kant: als je een goede band hebt, kan het ook moeilijker worden om hard en direct te zijn. Maar ja, het hoeft niet altijd positief. Als je maar weet van elkaar dat je het doet om samen beter te worden. Samen gaan voor een doel."

Wat dat doel precies is, is tussen neus en lippen door wel te lezen. "Ik ga hier nu niet zeggen dat we Europees kampioen moeten worden. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat we iets mooi kunnen neerzetten in Duitsland. Oogsttijd? Ja, dat denk ik wel. We hebben aardig wat topspelers in de selectie. En het is niet ons eerste toernooi."