Waarom spreekt Oranje-international Jeremie Frimpong geen Nederlands?

Waarom spreekt Oranje-international Jeremie Frimpong geen Nederlands?
7 juni om 18:22

Jeremie Frimpong, de Oranje-international en rechtsback van Bayer Leverkusen, geeft zijn interviews nog steeds in het Engels. Ondanks dat hij in Amsterdam werd geboren en voor het Nederlands elftal speelt, is zijn beheersing van de Nederlandse taal beperkt. Hoe zit dat precies? VoetbalNieuws.nl legt het voor je uit!

Waarom spreekt Jeremie Frimpong geen Nederlands?

Op zevenjarige leeftijd verhuisde Frimpong met zijn familie naar Engeland. Daar groeide hij op en speelde hij in de jeugd van Manchester City, wat zijn Nederlands beperkte. Hoewel hij de voetbaltermen begrijpt, is hij nog bezig met het leren van de taal voor echte gesprekken. Zijn Nederlandse zus helpt hem daarbij.

Waarom spreekt Jeremie Frimpong alleen Engels?

Met Ghanese ouders en een groot deel van zijn leven in Engeland heeft Frimpong een diverse achtergrond. Zijn overstap naar Celtic en later naar Bayer Leverkusen heeft zijn taalontwikkeling in het Nederlands niet bevorderd. Toch blijft hij vastberaden om zijn Nederlands te verbeteren, wat hem helpt in de communicatie binnen het nationale team. "Het komt eraan", zei Frimpong na afloop van Nederland - Canada op 6 juni, toen hij zijn eerste treffer voor Oranje had gemaakt.