Dit zegt Georginio Wijnaldum over de aanstelling van Arne Slot bij Liverpool

Dit zegt Georginio Wijnaldum over de aanstelling van Arne Slot bij Liverpool
7 juni om 20:42

Georginio Wijnaldum is enthousiast over de aanstelling van Arne Slot als nieuwe coach van Liverpool. In een interview met het Algemeen Dagblad sprak de Oranje-middenvelder lovend over Slot en de toekomst van Liverpool onder zijn leiding.

Wijnaldum, die van 2016 tot 2021 voor Liverpool speelde, noemde het afscheid van Jürgen Klopp bij Liverpool emotioneel. "Je denkt dan automatisch aan alles wat we daar met elkaar hebben meegemaakt", zei Wijnaldum. Hij benadrukte de impact die coaches zoals Klopp en Guardiola hebben gehad op het moderne voetbal. "Klopp en ook Guardiola hebben in mijn ogen het voetballen veranderd. Dat soort mensen verdienen het om hun eigen afscheid te regisseren."

Over Slot zei Wijnaldum: "Met Arne Slot heeft Liverpool volgens mij echt een geweldige opvolger in huis gehaald." Hij benadrukte dat het gebrek aan bekendheid van Slot in Engeland geen probleem is. "Toen ik van PSV naar Newcastle United ging, was ik kampioen van Nederland geworden, speelde ik al in het Nederlands elftal en we speelden Europees voetbal, maar ik had niet het idee dat ze dat daar iets zei."

De middenvelder sprak ook over zijn ervaring met Slot bij Feyenoord, waar hij eerder dit seizoen enkele dagen meetrainde. "Ik heb aan het begin van dit seizoen nog een paar dagen meegetraind bij Feyenoord en daar zag ik hoe Slot te werk ging. Dat was van een heel hoog niveau, ik vond dat echt top. Ik kan het vergelijken met Klopp en Mourinho en dan zeg ik dat Slot van hetzelfde niveau is", aldus Wijnaldum. Hij heeft er vertrouwen in dat Slot zijn succes bij Feyenoord kan voortzetten in de Premier League. "Ja, hij komt nu in een heel andere wereld. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij daar niet kan doen wat hij bij Feyenoord heeft gedaan?"