Wie is Philip Holseter-Karlsen, de nieuwste aanwinst van PSV?

Wie is Philip Holseter-Karlsen, de nieuwste aanwinst van PSV?
6 juni om 16:15

Donderdag maakte PSV bekend dat zij Philip Holseter-Karlsen hebben vastgelegd. De jonge Noorse middenvelder zal in eerste instantie aansluiten bij de Onder-19 van de Eindhovenaren. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de nieuwste aanwinst van PSV.

Holseter-Karlsen is geboren op 15 juni 2007 in Tønsberg, Noorwegen. Zijn voetballoopbaan begon bij FK EIK Tønsberg, waar hij al op jonge leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal. Holseter-Karlsen's talent werd al vroeg herkend, wat resulteerde in zijn selectie voor het Noorse nationale jeugdteam. Tot nu toe heeft hij vijf wedstrijden gespeeld voor Noorwegen onder-15, waarin hij twee keer wist te scoren.

Wat voor speler is Holseter-Karlsen?

Holseter-Karlsen is een middenvelder die op alle posities in deze linie kan spelen. Zijn vermogen om zowel als controlerende middenvelder en als 'nummer tien' te spelen, maakt hem een veelzijdige en waardevolle speler voor zijn teams. Met zijn lengte en fysieke aanwezigheid op het middenveld heeft hij een voordeel in de duels. Daarnaast heeft de middenvelder al laten zien dat hij doelgericht kan zijn, wat hem een extra dimensie geeft als aanvallende middenvelder. Zo scoorde hij tot dusver in zijn vijf jeugdinterlands al twee keer voor Noorwegen.