'Dortmund wil Maatsen definitief overnemen en praat met Chelsea over afkoopsom'

'Dortmund wil Maatsen definitief overnemen en praat met Chelsea over afkoopsom'
6 juni om 09:45

Borussia Dortmund is voornemens om Ian Maatsen definitief over te nemen van Chelsea. De runner-up van de Champions League huurt de Nederlandse linksback momenteel van de Londenaren, maar ziet een permanent verblijf wel zitten. Volgens Fabrizio Romano zijn de gesprekken tussen beide clubs al gaande.

Dortmund zou naar verluidt een eerste voorstel van ongeveer 25 miljoen euro hebben ingediend bij Chelsea voor Maatsen. Zijn afkoopclausule bedraagt echter 35 miljoen euro, waardoor er in de komende dagen onderhandeld moet worden. Het binnenhalen van Maatsen is een prioriteit voor Dortmund, maar Romano weet te melden dat Dortmund over de brug moet komen of anders naar alternatieven moet zoeken.

Maatsen was dit seizoen basisspeler bij Dortmund, met 38 officiële optredens, waaronder in de finale van de Champions League. Met een slechte breedtepass leidde hij echter de 0-2 van Real Madrid in, waardoor er werd verloren. De 22-jarige Vlaardingenaar werd opgenomen in de EK-voorselectie van Oranje, maar bondscoach Ronald Koeman besloot om hem, tot onbegrip van velen, niet mee te nemen naar het eindtoernooi in Duitsland.