'Atalanta kijkt naar AZ-verdediger, ook Inter is mogelijk geïnteresseerd'

Yukinari Sugawara mogelijk naar Serie A
5 juni om 20:00

Yukinari Sugawara zou in de belangstelling staan van Atalanta Bergamo en Internazionale. Na de Premier League-interesse zijn er dus meer kapers op de kust voor de Japanner. De Alkmaarders willen tussen de tien en vijftien miljoen euro ontvangen.

'Sugawara is een van de spelers die Inter in de gaten houdt voor het geval de verkoop van Denzel Dumfries in de zomer werkelijkheid wordt', schrijft La Gazzetta Dello Sport. Echter zou de Nerazzurri niet de enige Serie A-ploeg zijn die interesse toont in de rechtsachter. 'Atalanta, die in Koopmeiners een pareltje van AZ heeft bemachtigd, heeft Sugawara meerdere malen geobserveerd en hem in het vizier gezet voor de zomerse transfermarkt.'

De Japanner heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2025 en staat op de nominatie om komende zomer verkocht te worden. AZ vraagt hoogstwaarschijnlijk tussen de tien en vijftien miljoen euro voor Sugawara. In totaal speelde hij dit seizoen in dertig competitiewedstrijden en daarin kwam hij vier keer tot scoren en tot zeven assists.

Naast de interesse is er vanuit Engeland ook nog altijd interesse, aldus de roze Italiaanse sportkrant. Hoewel Sugawara in beeld is bij Inter, past hij slechts in het profiel. In 2019 tekende de Japanner bij AZ, die hem eerst een seizoen huurde van Nagoya Grampus. Uiteindelijk werd hij voor rond de driehonderdduizend euro overgenomen.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!