'Pavlidis overtuigd van nieuwe club, Italiaanse grootmacht haakt af'

'Pavlidis overtuigd van nieuwe club, Italiaanse grootmacht haakt af'
5 juni om 17:25

Benfica heeft een serieuze stap gezet om Vangelis Pavlidis van AZ te contracteren. De Griekse spits is al langere tijd in beeld bij clubs als Bologna en AS Roma, maar lijkt volgens Calcio Mercato nu te kiezen voor een overstap naar Portugal. Trainer Roger Schmidt, die Pavlidis al kende vanuit zijn tijd bij PSV, zou groot fan zijn van de aanvaller en wil hem dolgraag naar Lissabon halen.

Pavlidis heeft bij AZ nog een contract tot 2025, maar er is een impliciete afspraak dat de club zal meewerken aan een vertrek bij een aantrekkelijke aanbieding. Benfica zou al enige tijd in gesprek zijn met Pavlidis en heeft hem naar verluidt weten te overtuigen van een verhuizing naar het Estádio da Luz. De Portugese club begon met een bod van 15 miljoen euro, terwijl AZ inzet op een bedrag van boven de 20 miljoen euro.

Ondertussen heeft AS Roma zich teruggetrokken in de strijd om Pavlidis. De Italiaanse club vindt de vraagprijs te hoog en ziet af van verdere onderhandelingen. Ondanks het afhaken van Roma blijft een vertrek van Pavlidis uit Alkmaar zeer waarschijnlijk. Omdat hij komend seizoen uit zijn contract loopt, is hij extra aantrekkelijk voor buitenlandse clubs. Naast Benfica zou ook VfB Stuttgart een vinger aan de pols houden.

Pavlidis speelt sinds de zomer van 2021 voor AZ, dat destijds 2,5 miljoen euro voor hem betaalde aan Willem II. Sindsdien speelde hij 137 wedstrijden voor de Alkmaarders, wat hem 80 goals en 27 assists opleverde. Afgelopen seizoen werd Pavlidis samen met Luuk de Jong gedeeld topscorer van de Eredivisie met 29 goals.