Joey Veerman is opnieuw gelinkt aan een transfer naar Spanje

Veerman opnieuw gelinkt aan sensationele transfer naar Spaanse grootmacht

5 juni om 08:10

Arnold Mühren ziet in Joey Veerman de perfecte vervanger voor Toni Kroos bij Real Madrid. In gesprek met de NOS vertelt Mühren dat Veerman de kwaliteiten heeft om op het hoogste niveau te schitteren.

Mühren denkt dat Veerman prima zou passen in het spel van Real Madrid. "Kroos is gestopt bij Real Madrid. Daar kun je zo Veerman neerzetten. Die ballen die Kroos geeft, kan hij ook geven. Hij stuurt die sneltreinen voorin zo weg. Helemaal nu er met Kylian Mbappé nog een bijkomt," zegt Mühren, die zelf 23 interlands voor Oranje speelde en uitkwam voor clubs als Ajax, Manchester United en Ipswich Town.

Ronald de Boer ziet de potentie van Veerman, maar waarschuwt voor een overhaaste transfer. "Ik snap het idee. Als je kijkt naar de pass van achteruit van Kroos, dan lijkt Veerman, als je het een beetje door een oranje bril bekijkt, op hem. Maar Veerman is bij PSV hét mannetje. Laat het eerst nog maar een jaar in de Champions League zien met PSV," aldus De Boer.

Eerder tipte Youri Mulder bij Rondo Real Madrid al over Veerman. "Veerman. Dat is toch een passer? Noem een paar passers in Europa die beter zijn dan Veerman," zei de oud-international. Veerman heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij PSV, maar gaf eerder aan graag in Italië of Spanje te willen spelen.